-
מנהל האתר 10.10.2020 (תוכן שיווקי)
דבריו המפתיעים ואף המקוממים של אסף מיכאלי, סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון נשמעו בדיון שהתקיים רק לפני כשנה בוועדת הכספים של הכנסת ומציגים תמונה עגומה של הפסדי עתק לציבור בעלי הביטוחים בישראל.
מסתבר שהישראלי הממוצע משלם כיום כל כך הרבה כסף על ביטוחים שברוב המקרים אינו יודע עבור מה משלם וגם אינו משתמש בהם. הרפורמה של משרד האוצר בביטוחי הבריאות כבר יצאה לדרך לפני כשנתיים אך הציבור עדיין זורק את כספו לשווא ולא יודע שיכול לקבל מחיר שפוי לביטוח בריאות.
למרות שהרפורמה הממשלתית בביטוחי הבריאות נכנסה לתוקף כבר לפני כשנתיים- רוב הציבור פשוט לא שמע עליה ולא מודע לאפשרויות החדשות להוזלת התשלום החודשי עבור ביטוח הבריאות.
עם יד על הלב: כמה פעמים קרה שהמדינה באה לקראת האזרח והורידה עלויות? מסתבר שהפעם זה קרה ורובנו לא מנצלים את זה.
ניתן להתחיל בבדיקת הוזלת כפל ביטוח באמצעות בחירת האפשרות:
רפורמת ביטוחי הבריאות:
ב- 01.02.2016 נכנסה לתוקף הרפורמה החדשה בביטוחי הבריאות הפרטיים בישראל. לפי רשות שוק ההון ביטוח וחסכון, מטרת הרפורמה בביטוחי הבריאות לחזק את הכח של הצרכן והמבוטח מול חברות הביטוח וליצור תהליך רכישה והשוואה פשוט, הוגן ושקוף לביטוח הבריאות. הרפורמה קבעה אחידות בכיסוי הביטוחי לביצוע ניתוחים, כיסוי המתעדכן לאורך השנים ואיסור על התניית רכישת כיסוי בכיסוי אחר (“חבילות”). הרפורמה נועדה למקד את התחרות במחיר לצרכן ובאיכות השירות שמציעות חברות הביטוח, ומאפשרת לרכוש רק את הכיסויים בהם יש למבוטח צורך ומבטיחה כיסוי עדכני לאורך שנים רבות.
אין ספק שהכוונה של משרד האוצר הייתה טובה, אבל כוונות לחוד ותוצאות לחוד. מסתבר שהדרך עדיין ארוכה והישראלים עדיין משלמים יותר.
דיון שהתקיים בוועדת הכספים של הכנסת ב19.6.18, שנתיים לאחר שנכנסה לתוקף הרפורמה, חשף כי “כשל הסנכרון בשוק הביטוחי יוצר הפסדי עתק לציבור המבוטחים”, הדיון התקיים על רקע פרסום מחקר חדש לפיו 41% מהישראלים משלמים שלא לצורך על ביטוחי יתר וכפל ביטוחי וכי בכל שנה מבזבז הציבור בישראל כ- 3.6 מיליארד ₪ על ביטוחי בריאות כפולים.
רוצה להנות מהרפורמה ולהוזיל את מחיר הפוליסה?
הסיבה המרכזית לתשלום הגבוה של הצרכן הישראלי היא חוסר מודעות. רשות שוק ההון מגלה כי ישנם 6.5 מיליון מבוטחים – במספרי פוליסות – שלגביהם קיים פוטנציאל ממשי של כפל במוצרי ביטוח, ומשלמים תשלומים מיותרים של מאות מיליוני שקלים מדי שנה מכיסם של המבוטחים. מהנתונים שנאספו על ידי רשות שוק ההון ביטוח וחסכון עולה כי תופעת הכפל הביטוחי, במסגרתה מחזיק המבוטח יותר מביטוח אחד עבור אותו סוג מקרה, היא הכי נפוצה בביטוחי חיים למקרה מוות ובביטוחי תאונות אישיות. בשורה התחתונה נראה כי תחום ביטוחי הבריאות הוא המקור המרכזי ביותר לכפילויות בביטוח.
מה הפתרון? “יש צורך אמיתי של הציבור לדעת על מה הוא משלם”.
לפי אסף מיכאלי, סגן בכיר לממונה על רשות שוק ההון, יש צורך אמיתי של הציבור לדעת על מה הוא משלם בתחום הביטוח.
איך עושים את זה?
כדאי להתחיל מכמה עובדות שחשוב לדעת:
-
בשנת 2016 החליט משרד האוצר להוביל שינוי לטובת ציבור המבוטחים: רפורמת ביטוחי הבריאות. המטרה הייתה להגן על המבוטחים ולחייב את כל חברות הביטוח בפוליסות אחידות ב-6 תחומים רפואיים בלבד. הרפורמה הגבירה את התחרות בין חברות הביטוח והשפיעה על הוזלת מחירי הפוליסות והעלאת הכדאיות שלהן. מחיר הפוליסות החדשות נמוך מהפוליסות הקודמות ברוב המקרים ולגבי רוב הגילאים.
-
הפוליסות כיום ניתנות לשינוי ומתעדכנות מדי שנתיים בהתאמה לשינויים בשוק הרפואה, התרופות והטכנולוגיות הרפואיות, כך אפשר לקבל את הכיסויים הכי מעודכנים לפי הצורך.
-
אתם מרוויחים ובגדול! התוצאה החשובה ביותר שיצרה הרפורמה היא תחרות בין חברות הביטוח בשוק והורדת מחירים. מאז החלה הרפורמה ניתן לרכוש רק את הביטוח שצריך, לבטל כיסויים שאין בהם צורך, ולהוזיל עלויות. במידה ורוצים להרחיב את הפוליסה – משלמים מחיר נפרד והוגן עבור כל הרחבה.
ניתן להתחיל בדיקת השוואת מחירי ביטוח ע”י בחירת קבוצת גילך:
הוזלת ביטוח בריאות
רפורמת הבריאות פותחת בפני המבוטח אפשרויות רבות, מאפשרת הוזלת עלויות ומונעת מכירה של כיסויים לא רלוונטיים או חבילות מיותרות. כיום אפשר בהחלט לרכוש בנפרד רק את השירותים הרפואיים שאכן יכסו אותנו במקרה הצורך ולחסוך עלויות של הרחבות מיותרות.
הרפורמה החדשה של ביטוחי הבריאות בישראל יכולה לחסוך לך אלפי שקלים בשנה. מומלץ לבצע בדיקה יסודית של ביטוח הבריאות שלך כדי לחסוך לך סכומי כסף משמעותיים. כדאי לבדוק אם גם לך מגיעה הוזלה משמעותית בתשלומים החודשיים- ואנחנו כאן כדי לעזור.