5 טיפים חשובים על ביטוח בריאות !

ביטוח בריאות יש לכולנו. ככה זה בחיים, יש דברים שהם הכרחיים. דברים שלא הקדשנו להם יותר מדי זמן, מחשבה או בדיקה, ופה בדיוק מתחילה הבעיה!. בואו נגיע מוכנים לרגע האמת ונוודא שאנחנו וגם משפחתנו מכוסים כמו שצריך.

ריכזנו עבורכם חמישה דברים שחשוב לדעת על ביטוחי בריאות. חמישה דברים שיכולים לעזור לכם לעשות סדר, להוזיל לכם את העלויות החודשיות, לשפר את הכיסוי הביטוחי שלכם ולתת לכם ללכת לישון בשקט, בידיעה שלא רק אתם אלא גם המשפחה שלכם מכוסים הכי טוב שיש.

רוצה לשמוע עוד על ביטוח בריאות?

לחץ כאן לשיחה עם מומחה

5 דברים שחשוב לדעת על ביטוח בריאות:

  1. פרטי או ציבורי? המדינה נותנת לנו ביטוח בריאות ממלכתי בסל הבריאות וקופות החולים מספקות כיסוי לשירותי בריאות נוספים. האם יש צורך בביטוח פרטי מעבר למה שקיבלנו מהמדינה וקופ”ח? הכל שאלה של מה מקבלים ומה בעצם נצטרך אם וכאשר יגיע הרגע. ניקח לדוגמא את ביטוח מחלות קשות, על אף שקופות החולים ושירותי הבריאות הממשלתיים נותנים מענה חלקי במקרה של מחלה קשה, חשוב לדעת שהם משלמים את עלות הטיפול בלבד ולא את ההוצאות הנלוות, כמו אובדן כושר עבודה, טיפול של אחות פרטית או עלות עריכת השינויים בבית כך שיתאימו לאדם הסובל ממחלה קשה. ביטוח בריאות פרטי הכולל מחלות קשות משלים את החסר ומעניק את הכיסוי השלם. מומלץ לקבל מידע נוסף בנושא ביטוחי בריאות עם מירב הכיסויים במחיר משתלם.

ניתן להתחיל בבדיקת זכאות להוזלת ביטוח ע”י בחירת סטטוס הביטוח שלך: 

יש לי ביטוח פרטי

יש לי ביטוח של קופ”ח

יש לי גם וגם

אין לי ביטוח

2.החוק לטובתך! ביטוח בריאות מהווה חוזה בין חברת הביטוח למבוטח ולכן כדאי להקפיד שתהיה בידיכם הפוליסה/החוזה החתום בשעת תביעה, גם אם עברו 20 שנה מאז רכשתם אותה. החברה מחויבת על פי חוק להמציא לידיכם את הפוליסה שרכשתם מייד לאחר הרכישה; אם לא עשתה זאת, והיא דוחה תביעה שלכם בעת צרה, אתם יכולים לתבוע ולזכות בתביעה משפטית נגדה. הידעת כי תנאי הפוליסה ותעריפיה מאושרים על ידי המפקח על הביטוח וחברת הביטוח אינה יכולה לבטל את הפוליסה באופן שרירותי? פעילות חברות הביטוח מוסדרת בישראל מבחינה חוקית באמצעות חוק הפיקוח על עסקי הביטוח, חוק חוזה הביטוח, וכן באמצעות חוזרים, תקנות וצווים של המפקח על הביטוח. הפוליסות חייבות לעמוד בכל ההסדרים החוקתיים הקיימים, וכל שינוי בהן מחייב אישור מראש של המפקח. תפקידו המרכזי של המפקח הוא להגן על כל מבוטח הרוכש במיטב כספו פוליסה לביטוח בריאות, והוא מגדיר תקנות בכל הנושאים הקשורים בהגנת המבוטח בהם גילוי נאות ומלא של התנאים המחייבים את המבטח.
3.להוזיל עלויות. הרפורמה בביטוח הבריאות יכולה לחסוך לכם עשרות שקלים בתשלומים החודשיים של ביטוח הבריאות. רובנו כנראה לא יודעים אבל ב2016 יצאה לדרך הרפורמה הממשלתית בשוק ביטוחי הבריאות, הרפורמה נועדה להגן על ציבור המבוטחים וכללה שורת שינויים שהובילו לפתיחת שוק הביטוח בישראל לתחרות על כיסו של המבוטח. מה זה אומר בפועל? כיום אפשר להוזיל עלויות גם בביטוח הבריאות. לבדוק לעומק על מה אנחנו משלמים ואם אכן יש לנו צורך בכך, לקבל הצעת מחיר מחברה מתחרה. לחסוך אלפי שקלים בשנה ולשלם רק על הכיסויים הנדרשים.
4.הסעיפים הקטנים. רובנו חותמים על הפוליסה אחרי קריאה מרפרפת במקרה הטוב או דילוג לשורה התחתונה של המחיר במקרה הפחות טוב. כי למי יש זמן בימנו להתעמק בסעיפים ולקרוא את הפרטים הקטנים? התוצאה עשויה לעלות לנו בתשלום החודשי: כפל ביטוח-  לשלם כפול על אותם כיסויים, לשלם לביטוח הפרטי על אותו כיסוי שקיבלתי בביטוח של קופת החולים. חבל. מומלץ לקרוא בעיון את פרטי הפוליסה, להבין על מה משלמים, למי משלמים. לא מוצאים לזה זמן? יש כיום חברות שישמחו לסייע לכם לבצע את הבדיקה.

להתייעצות עם מומחים בתחום הביטוח שישמחו לעשות עבורך את העבודה ולעבור כל הסעיפים הקטנים

לחץ כאן

5.החרגות- חלק מפוליסות הביטוח הפרטי, כדוגמת ביטוח תאונות אישיות, כוללות החרגות ויש לשים לב לכך. החרגות הן למעשה סעיפים שעליהם המבוטח לא יקבל כיסוי בעתיד. ההחרגות עשויות להיות רלוונטיות במיוחד עבור מספר אוכלוסיות ספציפיות, כמו נשים בהיריון, רוכבי רכב דו גלגלי והעוסקים באמנות לחימה או בספורט אתגרי. לחלופין, החרגות יכולות להתקשר למצב רפואי ספציפי שלגביו לא יהיה כיסוי. מומלץ לבדוק האם יש החרגות בפוליסה, להיות ערים לשינויים הנדרשים בפוליסה מאדם לאדם לפי מקצועו ולפי מצבו לקבל ייעוץ מקצועי מלא טרם הרכישה. חשוב לדעת כי במקרים מסוימים, חברת הביטוח יכולה להחליט כן לבטח מצב רפואי קיים. אם יש לכם מצב רפואי קיים קל בהגדרתו, סוכן ביטוח טוב ינסה להגיש את פרטיכם לכמה חברות ביטוח כדי להשיג את הכיסוי המקיף ביותר.

ניתן להתחיל בבדיקת זכאות להוזלת ביטוח ע”י בחירת הגיל שלך:

30 ומטה

30-50

50 ומעלה

תוכן עניינים

כדאי לקרוא גם

ליצור אתכם קשר בנושא 5 טיפים חשובים על ביטוח בריאות !?

כתבות מומלצות

ליצור אתכם קשר בנושא 5 טיפים חשובים על ביטוח בריאות !?

Skip to content