נתחיל מהסוף. קודם כל נושמים. ואח”כ בודקים. ב2013 יזם משרד האוצר את פרויקט המסלקה הפנסיונית. נכנסים לאתר המסלקה הפנסיונית ומבקשים תמונת מצב לגבי החיסכון הפנסיוני ואת המידע בנוגע לכספי הפנסיה שלנו.
ניתן להתחיל בדיקה במסלקה הפנסיונית ע”י בחירת קבוצת הגיל שלך:
המסלקה הפנסיונית- מה זה?
שירות אינטרנטי שהוקם בשנת 2013 ע”י משרד האוצר ומאפשר לכל אזרח במדינת ישראל לקבל את המידע בדבר החסכונות הפנסיונים שלו ולבצע מספר פעולות בחסכונותיו.
בקשת מידע:
מבוטחים בביטוח פנסיוני וחוסכים בקרן השתלמות יכולים לקבל מידע על חסכונותיהם ועל המוצרים הפנסיונים השונים שברשותם.
אתר האינטרנט של המסלקה הפנסיונית מרכז את נתוני המידע בדבר חסכונות אישיים של אזרחי ישראל בכל החברות: כמה דמי ניהול משלמים, אילו כיסויי ביטוחים אישיים יש לכם ומהן התשואות שלכם.
המסלקה הוקמה במטרה לקבל את המידע מכלל גופי הביטוח: קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוח מנהלים וקרנות השתלמות. ניתן לבקש את המידע הן לגבי מוצרים פנסיוניים המתנהלים בגוף מסוים או לגבי מוצר פנסיוני ספציפי, כמו גם לגבי יתרת כספי הפיצויים המופקדים לזכות החוסך.
על מנת לשמור על סודיות המידע ופרטיות הציבור נקבעו למסלקה הפנסיונית תקנות אבטחת מידע והוראות מחמירות שאושרו ע”י משרד המשפטים.
הידעת? המידע על החסכונות הפנסיוניים אינו נשמר במסלקה. המסלקה היא רק צינור להעברת מידע ואינה רשאית לשמור את המידע. לכן, לאחר 7 ימים, המסלקה מוחקת את המידע שברשותה.
לקבלת סיוע בהגשת בקשה למידע במסלקה הפנסיונית
ביצוע פעולות:
אתר המסלקה הפנסיונית מאפשר לאזרחי ישראל ביצוע מספר פעולות בחסכונות האישיים: להעביר כספים ממוצר פנסיוני אחד לאחר, לשנות את מסלול החסכון במוצר פנסיוני מסוים, לעדכן פרטים אישיים או למשוך כספי פיצויים מהחיסכון הפנסיוני.
הידעת? מעסיקים יכולים לבצע באמצעות המסלקה פעולות הנוגעות להפקדות הפנסיוניות עבור עובדיהם, למשל להפקיד כספים לטובת העובד.
איך מקבלים מידע מהמסלקה?
השימוש במסלקה הפנסיונית כרוך במספר צעדים:
-
הרשמה דרך אתר האינטרנט.
המסלקה הפנסיונית – הרשמה
-
קבלת קוד אימות עמו ניתן להיכנס למערכת המסלקה באתר.
-
ביצוע תשלום עבור הגשת בקשה לקבלת המידע בדבר חסכונותיכם.
צריך עזרה בהרשמה למסלקה הפנסיונית?
קיבלתי את המידע מהמסלקה. מה עכשיו?
מידע אודות החסכונות האישיים מתקבל מהמסלקה הפנסיונית תוך מספר ימים ומועבר בצורה מרוכזת למבקש. חשוב לקרוא את המידע המתקבל בעיון על מנת להיות בקיאים בפרטי החסכונות.
במרבית המקרים קבלת המידע אודות החסכונות האישיים מהווה רק את הצעד הראשון. מאחר ורבים מאיתנו אינם מומחים, והחוק בישראל בנושא זכויות פנסיוניות מורכב, יחד עם כמות גדולה של גופים מוסדיים, מוצרים פנסיוניים, מעסיקים ומפיצים פנסיוניים, יש חשיבות להבנת המידע שהתקבל.
הידעת? המסלקה הפנסיונית אינה מספקת המלצות אודות חסכונות פנסיוניים. על מנת לקבל המלצה בנוגע לכדאיות החסכונות הפנסיונים יש לפנות למומחה פנסיוני מורשה אשר מתמחה בנושא, על מנת לקבל תמונה שלמה ומדויקת של מצב החסכונות.
להתייעצות עם מומחה פנסיוני מורשה
עכשיו זה הזמן!
לא כדאי להמתין עד לגיל הפרישה. ניהול החסכון הפנסיוני מהווה את אחת הפעולות הכלכליות החשובות בחיינו, ומאפשרת הפרשת כספים שישמשו אותנו לשנות הפרישה מהעבודה. רשות שוק ההון, ביטוח וחסכון של משרד האוצר ממליצה להתחיל מוקדם:
- לבחור בחוכמה מוצר פנסיוני מתוך מאות מוצרים פנסיוניים המוצעים על-ידי חברות שונות.
- לבחור את סכומי הכיסוי הביטוחי המתאים בהתאם לאפשרויות שמציעה כל תכנית, למגבלות רפואיות או מקצועיות של החוסך ולמגבלות כלליות אחרות.
- לבחור את מסלולי השקעה המתאימים לנו להשקעת כספי החיסכון הפנסיוני שלנו.
- להתמקח! על דמי הניהול הנגבים בגין ניהול החיסכון הפנסיוני ואף לבצע מעבר ממוצר למוצר בכל עת על בסיס תשואה, ו/או דמי ניהול ו/או שירות.
ומה אם קיבלנו את המידע, קראנו ואנחנו לא בטוחים? ניתן להיעזר במומחה פנסיוני מורשה על מנת להתאים את החיסכון הפנסיוני לצרכינו האינדיבידואלים.
ניתן להתחיל בביצוע בדיקת מסלולי השקעה משתלמים לפנסיה ע”י בחירת סטטוס התעסוקה שלך: