בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק כבר בשנת 2009 את אחד מסכומי הפיצויים הגבוהים ביותר בישראל בתביעת רשלנות רפואית: עיריית תל אביב חויבה לשלם 16.1 מיליון שקלים לבן 32 הסובל משיתוק מוחין בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות כשהיה בן שלושה חודשים בבית החולים לשעבר “רוקח” במרכז העיר. מדובר בסכום הפיצויים הגבוה ביותר שנקבע בישראל בתביעת רשלנות רפואית.
ניתן להתחיל בבדיקת זכאות לפיצוי עבור רשלנות רפואית באמצעות בחירת האפשרות:
נפגעתי מרשלנות רפואית בשלש השנים האחרונות
נפגעתי מרשלנות רפואית לפני למעלה מ-3 שנים
תביעת רשלנות רפואית היא תביעה המוגשת עקב קבלת טיפול רפואי רשלני שגרם לנזק למטופל. התביעה מוגשת על ידי המטופל כנגד הגורם המטפל, במטרה להשיג פיצוי כספי למטופל הנפגע.
בזמן שהמערכת הרפואית בישראל מתמודדת עם אתגרים של מחסור תקציבי שגדל משנה לשנה, מחסור בכח אדם מיומן ובמיטות אשפוז- אין חולק על כך שרשלנות רפואית הנה סיטואציה עגומה שיכולה לקרות לכל אחד ואחת מאיתנו: קבלת טיפול רפואי רשלני שגרם לנו או לבן משפחה נזק משמעותי ומזכה בפיצוי.
ואכן, נראה כי כמות תביעות הרשלנות הרפואית בישראל מחמירה בשנים האחרונות בסכומי הפיצויים הנפסקים לטובת הנפגעים, במקרה שהתביעות מסתיימות בהכרעת בית המשפט. הנתונים בתחום הרשלנות הרפואית מראים כי בעשור האחרון חל גידול של 700% בסכומי הפיצויים הנפסקים בתביעות רשלנות רפואית. יחד עם זאת, נמצא כי רוב תביעות הרשלנות הרפואית בארץ – עד 80% – לא מגיעות להכרעות בתי המשפט ומסתיימות בהסכמי פשרה, רובן באישור בית משפט.
רבים אינם מודעים לכך שמגיע להם פיצוי כספי עבור מקרה של רשלנות רפואית, פיצוי העשוי להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים שיכולים לסייע להם להתאושש מהנזק הרפואי שחוו ולזכות בטיפול הולם בהמשך.
נפגעתם מרשלנות רפואית? התייעצו עם גורם מומחה ברשלנות רפואית על מנת לעמוד על זכויותיכם.
לחצו כאן
סכומי פיצויים
אם ב–2005 שילמו גופי הבריאות הציבוריים פיצויים בסך של 138 מיליון ₪ הרי שב-2015 הסכומים צמחו ל- 262 מיליון ש”ח. הנתונים שהוצגו בכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות מעידים על מגמת העלייה החדה בתביעות רשלנות רפואית בישראל בעשור האחרון.
חשוב לדעת, כי חישוב סכום הפיצויים בגין רשלנות רפואית שגרמה לנזקי גוף אינו קבוע מראש ונתון לשיקול דעתו של השופט. בבית המשפט יילקחו בחשבון מספר גורמים כגון גיל הנפגע, נכותו, קיצור תוחלת חייו, רמת השתכרותו ומצבו הכלכלי, מצבו הרפואי הקודם, יכולת השתכרותו העתידית, עלות משוערת של עזרה מצד שלישי (כולל מצד בני משפחה), סוג התאונה ועוד.
העיקרון המנחה את בית המשפט בקביעת גובה הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית הינו עקרון “השבת המצב לקדמותו”, כלומר, פיצוי המטופל עבור נזקיו והשוואת מצבו לזה שהיה נתון בו טרם קבלת הטיפול הרשלני.
יש לך שאלה בנושא גובה פיצויים עבור רשלנות רפואית? לבדיקה
לחץ כאן
חשש לרשלנות רפואית
תביעת רשלנות רפואית היא תביעה בגין מתן טיפול רפואי רשלני, אבל איך יודעים אם אכן מדובר ברשלנות רפואית שניתן לתבוע בגללה?
במרבית המקרים קיומה של רשלנות רפואית חייבת להוביל לגרימתו של נזק על מנת שתהיה היתכנות לתביעה משפטית ולכן, במידה והנכם חוששים שקיבלתם טיפול רפואי רשלני שהסב לכם נזק – כדאי להתחיל בהתייעצות עם גורם מקצועי בתחום הרשלנות הרפואית.
פגישת התייעצות עם איש מקצוע תסייע לו לבחון את פרטי המקרה שלכם לעומק ולחוות דעה מקצועית לגבי היתכנות התביעה.
במידה והוחלט להמשיך לתביעה בגין רשלנות רפואית, חשוב לבדוק מראש מהן השלכות התביעה מבחינת זמן, עלויות וכו’ על מנת להיערך בהתאם להמשך התהליך.
הגשת תביעה
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית הנה הליך הכולל מספר צעדים הכרחיים.
ראשית, ומאחר שהתובע בתביעת רשלנות רפואית צריך להוכיח בבית המשפט כי נגרם לו נזק כתוצאה מהטיפול הרפואי הרשלני, ישנה חשיבות רבה לאיסוף התיעוד הרפואי בכל הקשור לטיפול שהתובע מבקש להוכיח שנעשה ברשלנות. לכן, השלב הראשון בהכנת התביעה הוא איסוף כל החומר הרפואי הנוגע למטופל, מהרופא/המוסד הרפואי שטיפל בו.
חשוב לדעת כי על פי חוק זכויות החולה, חייב הרופא/המוסד הרפואי לתעד בכתב את הטיפול בחולה. לכל מטופל יש זכות לקבל העתק של רשומה רפואית, הכוללת את כל המסמכים והתיעוד הנוגעים למצבו הרפואי, כגון- התיק הרפואי, צילומים, גיליון אשפוז, הרדמה וכו’. העתקת המידע הרפואי כרוכה בתשלום.
במקביל לאיסוף התיעוד הרפואי, על המטופל התובע לצרף לכתב תביעת הרשלנות הרפואית חוות דעת של מומחה רפואי בתחום של הרשלנות הנטענת, שיקבע שאכן הייתה רשלנות רפואית ומהו היקף הנזק. לאחר מכן יש להגיש את התביעה לבית המשפט המתאים בהתאם לסכום התביעה.
במרבית המקרים איסוף התיעוד הרפואי ופנייה לחוות דעת מומחה תתבצע ע”י הגורם המקצועי המלווה אתכם בתהליך התביעה.
ניתן להתחיל בבדיקת רשלנות רפואית באמצעות בחירת האפשרות:
יש לי חשש שנפגעתי מרשלנות רפואית